Mesaj de ziua internaţională de luptă împotriva pneumoniei, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Mesaj de ziua internaţională de luptă împotriva pneumoniei

Luni, 13 Noiembrie 2017

0.0 5 0

 

Mesaj de ziua internaţională de luptă împotriva pneumoniei

La nivelul judetului Tulcea, numai in cursul saptamanii anterioare s-au inregistrat 123 de cazuri de pneumonie. De la inceputul sezonului de monitorizare (1 octombrie), la Tulcea au fost inregistrate 400 de cazuri de pneumonii.

Despre „ucigasul copiilor"

Definita de Organizatia Mondiala a Sanatatii si UNICEF drept „ucigasul uitat al copiilor", aceasta boala, cu cauze virale, bacteriene sau fungice, poate surveni la orice varsta, dar este periculoasa in special pentru copiii sub 5 ani, fiind responsabila de 16% din decesele survenite in intreaga lume la aceasta grupa de varsta (peste 920.000 in anul 2015). Din acest motiv, cele doua institutii internationale au lansat in anul 2009 un plan global de actiune pentru prevenirea si controlul pneumoniei (GAPP) si au sustinut tehnic formarea unei coalitii mondiale de organizatii impotriva acestei boli.

„Trebuie insa precizat ca incidenta cazurilor de pneumonie la copiii sub 5 ani depinde in mare masura de factori de risc precum malnutritia, poluarea aerului din interiorul locuintei si nevaccinarea", se arata intr-un comunicat emis...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!