Medicii de familie acuză: se distruge asistenţa medicală primară, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Medicii de familie acuză: se distruge asistenţa medicală primară

Joi, 15 Iunie 2017

0.0 5 0

 

Medicii de familie acuză: se distruge asistenţa medicală primară

Medicii de familie cer ca asistenta primara sa se afle in centrul sistemului de sanatate, solicitarea fiind transmisa sub forma unui mesaj de solidaritate cu o scrisoare deschisa adresata de un medic din Calarasi premierului si presedintelui Romaniei, care critica noua lege a salarizarii in sistemul public.

Conform unui comunicat transmis de Societatea Nationala pentru Medicina Familiei, cadrele medicale din acest domeniu insista asupra faptului ca, de ani de zile, atrag atentia de cativa ani asupra nevoii de schimbare de strategie in sistemul de sanatate, prin dezvoltarea Asistentei Medicale Primare.

Este esentiala punerea accentului pe pacient, care trebuie sa se afle in centrul sistemului de sanatate si caruia trebuie sa i se asigure accesul nemijlocit si nediscriminatoriu la asistenta medicala, spun oficialii SNMF, iar cei care pot asigura asistenta medicala in orice colt al Romaniei sunt medicii de familie.

„Cu toate acestea, de ani de zile constatam ca medicii de familie nu sunt o prioritate a niciunui decident, ba chiar constatam cu ingrijorare ca masurile luate sistematic vizeaza distrugerea acestui segment", se arata...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!