Mai puţin de 2% din adulţi donează sânge, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Mai puţin de 2% din adulţi donează sânge

Luni, 19 Iunie 2017

0.0 5 0

 

Mai puţin de 2% din adulţi donează sânge

Statistica este ingrijoratoare: la nivel national, nici macar 2% din adultii care au putea dona sange in mod regulat aleg sa faca acest gest, au transmis reprezentantii Ministerului Sanatatii, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului (14 iunie).

La nivel global au loc peste 112,5 mi­lioane de donatii de sange, iar donatiile voluntare acopera integral sau aproape integral nece­sarul de transfuzii de sange pentru mai mult de 70 de state.

Din pacate, in Romania, mai putin de 2% dintre adulti aleg sa fie donator: este un procent mult prea mic raportat la urgentele medicale, la numarul celor care au nevoie de transfuzii de sange pentru salvarea vietii sau pentru tratarea afectiunilor, dar si la numarul mare de donatori voluntari din celelalte state europene.

Cele mai recente date ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca majoritatea transfuziilor de sange se indreapta catre copii aflati in suferinta si catre varstnici. Astfel, in tarile mai sarace, 65% dintre transfuziile de sange se indreapta spre copii cu varste mai mici de cinci ani. În tarile prospere, peste 76% dintre transfuzii sunt folosite pentru salvarea pacientilor cu varsta...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!