Lucrarea lunii octombrie la Muzeul de Artă: Piață din Tulcea, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Lucrarea lunii octombrie la Muzeul de Artă: Piață din Tulcea

Joi, 5 Octombrie 2017

0.0 5 0

 

Lucrarea lunii octombrie la Muzeul de Artă: Piață din Tulcea

Pe parcursul lunii octombrie 2017, la Muzeul de Arta din str. Grigore Antipa nr.2, publicul poate viziona lucrarea artistului Nicolae Darascu (1883 - 1959), „Piata din Tulcea", apartinand colectiei de grafica.

Spre deosebire de multi dintre contemporanii sai, Darascu arareori a pictat interioare sau naturi moarte. În schimb, a calatorit foarte mult, fiind in cautarea peisajelor care ii aminteau de tineretea sa, de exemplu in Delta Dunarii sau pe coasta Marii Negre, peisaje pictate in maniera impresionista.

Cu timpul insa expresivitatea de factura matissiana il atrage mai puternic, determinandu-l sa-si reduca paleta coloristica numai la rosu, galben, albastru si verde, redarea armoniei cromatice facandu-se acum prin juxtapunerea acestora. Este perioada in care pare obsedat de misterul Venetiei („Palat venetian"), de colinele Balcicului sau de poezia bulevardelor bucurestene („Calea Victoriei pe ploaie"). Spre sfarsitul vietii ajunge la o stapanire rationala a mijloacelor de expresie, fapt dovedit de mari compozitii cu nuduri feminine sau peisaje („Cimitir turcesc", „Peisaj...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!