Lucrarea lunii noiembrie la Muzeul de Artă: Balcic, de Eustațiu Stoenescu, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Lucrarea lunii noiembrie la Muzeul de Artă: Balcic, de Eustațiu Stoenescu

Miercuri, 8 Noiembrie 2017

0.0 5 0

 

Lucrarea lunii noiembrie la Muzeul de Artă: Balcic, de Eustațiu Stoenescu

Pe parcursul lunii noiembrie, la Muzeul de Arta din str. Grigore Antipa nr.2, publicul poate viziona lucrarea artistului Eustatiu Stoenescu (1884 - 1957), „Balcic", apartinand colectiei de pictura.

„Pentru mine pictura reprezinta libertatea care ma cuprinde in mijlocul tuturor culorilor, curcubeelor si aurorelor boreale ale lumii." (Eustatiu Stoenescu)

„Una dintre cele mai notorii prezente romanesti interbelice, pictorul Eustatiu Stoenescu, a disparut incetul cu incetul din constiinta publica, pana aproape de limita completei uitari si a inevitabilului anonimat. Întotdeauna, in aceste situatii in care prabusirea este la fel de adanca pe cat de ametitoare era odinioara gloria, cauzele sunt multiple, iar explicatiile trebuie sa fie si ele suficient de suple si de nuantate pentru a evita concluziile simplificatoare si mecanice, conform carora totul se rezolva pe traseul direct si previzibil vinovat – victima.

Nascut la Craiova in anul 1884, in casa uneia dintre cele mai instarite familii din Oltenia, Eustatiu Stoenescu face parte dintr-o generatie exemplara de...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!