Lucrarea lunii august la Muzeul de Artă: Chioşc de ziare, de Dumitru Ghiaţă, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Lucrarea lunii august la Muzeul de Artă: Chioşc de ziare, de Dumitru Ghiaţă

Miercuri, 2 August 2017

0.0 5 0

 

Lucrarea lunii august la Muzeul de Artă: Chioşc de ziare, de Dumitru Ghiaţă

Pe parcursul lunii august 2017, la Muzeul de Arta din str. Grigore Antipa nr.2, publicul poate viziona lucrarea artistului Dumitru Ghiata (1888 - 1972), „Chiosc de ziare", apartinand colectiei de pictura.

„Ghiata Dumitru anunta un artist incantator si complet. În paleta sa este nu stiu ce dulce tandrete orientala si in factura sa nobila frumusete a planurilor-, spunea Henri Focillon – istoric si critic de arta francez, cu ocazia expozitiei retrospective Ghiata D. Artist al Poporului din 1967.

Dumitru Ghiata s-a nascut la data de 22 septembrie 1888 in Colibasi, judetul Mehedinti, fiul lui Gheorghe Ghiata si al Elisabetei Ghiata. În timpul liceului, profesorul sau de desen V. Ravici i-a intuit talen­tul, iar cateva luni mai tarziu Ghiata incepe sa frecventeze atelierul pictorului Arthur Verona. În perioada 1913 - 1914,  frecventeaza cursurile Academiilor Ranson si Delecluze de la Paris, familiarizandu-se cu tehnicile post-impresioniste, pe care le va asimila intr-o maniera personala in lucrarile sale: naturi moarte, peisaje si compozitii in culori sobre, cu influente din arta populara.

Ghiata a facut parte,...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!