Locuri speciale pentru romi în liceeele tulcene, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Locuri speciale pentru romi în liceeele tulcene

Vineri, 7 Iulie 2017

0.0 5 0

 

Locuri speciale pentru romi în liceeele tulcene

Ieri, in sala de festivitati a Palatului Copiilor din Tulcea a avut loc sedinta publica de repartizare a elevilor de etnie roma pe locurile speciale din invatamantul liceal. Potrivit inspectorului scolar pentru minoritati, profesorul Gabriel Stoica, pentru locurile speciale pentru romi au fost primite un numar de 30 de recomandari pentru elevi atat din municipiu cat si din judet.

„Avem un numar de 27 de elevi care au obtinut note peste 6 la Evaluarea Nationala si care ar fi putut intra la liceu si fara sa opteze pentru aceste locuri speciale. Mai mult, avem o eleva foarte buna, Alexandra Elena Simion, inscrisa in acest program chiar daca are nota 9,11 iar cu note aproape de 9 mai sunt cativa elevi. Pe langa cei 27 de elevi mai avem, e adevarat, trei elevi fara Evaluarea Nationala dar pentru care s-au alocat locuri la liceu pentru ca aceasta este o masura de incurajare a continuarii studiilor de catre elevii apartinand minoritatii rome", a declarat inspectorul scolar Gabriel Stoica.

Daca anul trecut au fost aproape patruzeci de elevi repartizati pe locurile speciale pentru romi, anul acesta numarul a scazut sub 30. Totusi, anul acesta nivelul notelor a...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!