Limba română ca o casă, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Limba română ca o casă

Miercuri, 23 Mai 2018

0.0 5 0

 

Limba română ca o casă

Ce s-a intamplat ieri la Biblioteca Judeteana „Panait Cerna", un seminar – cu participare internationala - pe tema „Limba romana este patria mea!", a fost chiar o masa rotunda. Nu un patrat, nu un triunghi, nu un romb. Rotundul intrunirii, daca avem ingaduinta, a avut un singur izvor: romanimea. Prin „romanime" am fost bucurosi sa intelegem un numeros grup mondial legat la prima sursa, limba romana, care e, de altfel, ombilicul etnic.

Atmosfera a fost pregatita de Grupul coral „Cantus Libera", condus de prof. Simona Dumitru, care a interpretat cantece cu sensibilitate patriotica si nationala. De pe scena Salii de festivitati au rasunat fiorii unui romanism vechi, dar temperat, privit prin ocheanul unei Uniuni Europene tolerante care nu-si refuza, conditionat, extinderea.

Desigur ca abordarile sunt diferite la o masa rotunda pe scaunele careia au luat loc romani din Romania, Republica Moldova si Ucraina, Romania fiind singurul stat - membru al U.E.

De exemplu, activ de patruzeci de ani in mediul diplomatic, E.S. dr. Emil Rapcea, Consulul General al Romaniei la Odessa, a avut...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!