Lâna de pe oaie, între băşcălie şi afacere, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Lâna de pe oaie, între băşcălie şi afacere

Luni, 17 Iulie 2017

0.0 5 0

 

Lâna de pe oaie, între băşcălie şi afacere

Subventionarea lanii printr-un ajutor de minimis, prinsa pe ordinea de zi a ultimei sedinte de Guvern, i-a dat ocazia primului ministru Tudose sa-l ia un pic in balon pe ministrul Agriculturii, stiut drept infocat sustinator al oii ca brand de tara.

Noul ajutor de stat aprobat de Guvern, denumit ajutor de minimis pentru crescatorii de ovine si caprine, se instituie dupa nenumaratele semnale de alarma trase de aceasta categorie de fermieri care se vad nevoti sa arunce, an de an, acest subprodus la gunoi ori sa-i dea foc deoarece nu este cautat pe piata din cauza importurilor masive de lana din Australia.

În forma in care a fost adoptat, ajutorul de minimis este indreptat catre oierii persoane fizice, persoane fizice autorizate sau intreprinderi mici, care vand lana si primesc de la stat 1 leu pe fiecare kg vandut, sub forma de subventie, dupa ce fac dovada comercializarii cu documente. Valoarea totala a sprijinului pentru intreprinderi unice nu poate depasi 15.000 de euro pe durata a trei exercitii financiare.

Pentru a beneficia a aceasta subventie, crescatorii de oi si capre trebuie sa depuna o cerere la Directia Agricola Judeteana pentru...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!