La Casa Tineretului, „În căutarea timpului… pierdut”, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

La Casa Tineretului, „În căutarea timpului… pierdut”

Vineri, 17 Noiembrie 2017

0.0 5 0

 

La Casa Tineretului, „În căutarea timpului… pierdut”

Din 2011 incoace, Asociatia Centrul European pentru Diversitate - Centrul EUdivers ii conduce pe tulceni intr-un timp trecut cu datare precisa. Este vorba de 2 mai 1904, cand Regele Carol I si Regina Elisabeta au inaugurat oficial Monumentul Eroilor din Razboiul de Independenta. Piatra fundamentala fusese pusa in octombrie 1879 tot de Carol I, iar Monumentul de pe Colnicul Horei a fost terminat abia in 1899.

„An de an, cautam sa-i readucem pe tulceni in istorie tocmai in jurul acestei date semnificative pentru noi: Ziua Dobrogei, 14 noiembrie. Iar tulcenii vin, an de an, sa fie parte din scenariul nostru construit pe informatii autentice si imbogatit permanent cu date cu valoare istorica. Ca am povestit aceste intamplari la Teatrul «Jean Bart», la «Casa Avramide» sau aici, la Casa Tineretului (cum a fost in 2014), concitadinii nostri au aratat, prin numarul mare, interesul pentru istoria locala", a declarat Cornel Ditcov, presedintele EUdivers.

De data aceasta, douazeci de tineri - voluntari ai organizatiei - ii vor indruma pe beneficiari prin Tulcea de altadata cu ajutorul „teatrului - labirint. Numit...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!