La aniversarea de 45 de ani, Alum se alătură RowmaniaFest, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

La aniversarea de 45 de ani, Alum se alătură RowmaniaFest

Marti, 28 August 2018

0.0 5 0

 

La aniversarea de 45 de ani, Alum se alătură RowmaniaFest

RowmaniaFEST va sta acest an sub semnul Centenarului Marii Unirii. Derulata intre 31 august - 2 septembrie, a opta editie a Festivalului va marca lansarea la apa, la Tulcea, a Flotilei Romania Centenar, al carei parcurs international va continua cu Londra (8 septembrie) si Bucuresti (21 - 23 septembrie).

Flotila este alcatuita din sase ambarcatiuni care reprezinta, simbolic, regiunile istorice care au revenit „acasa", pe rand, in Anul Marii Uniri, respectiv: Basarabia (martie 1918), Bucovina (noiembrie 1918), Dobrogea (noiembrie 1918), Transilvania, Moldova, Muntenia (1 decembrie 1918). Barcile au fost construite la Tulcea, in atelierul Geneza, singurul din Romania care inca mai pastreaza mestesugul marangozeriei (constructia si reparatia barcilor traditionale).

„Delta noastra, cu forma ei de inima, colecteaza de fapt, prin intermediul Dunarii, toate apele curgatoare din toate provinciile tarii. Fiecare picatura de apa din raurile Romaniei ajunge la un moment dat in marea inima verde a Deltei, inainte de varsarea in mare. Flotila Centenar este mesajul nostru de unire, transmis din inima, pe...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!