Istoria Festivalului de Teatru „Tragos”, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Istoria Festivalului de Teatru „Tragos”

Joi, 28 Septembrie 2017

0.0 5 0

 

Istoria Festivalului de Teatru „Tragos”

În 1993, organizat de Centrul de Conservare a Traditiei Populare si Inspectoratul pentru Cultura, la initiativa actorului Nelu Serghei, Festivalul National de Teatru „Tragos" isi consuma prima editie. Gandit ca festival - concurs pentru formatii de teatru neprofesioniste, a fost structurat pe doua sectiuni: spectacole intr-un act si mai multe acte, respectiv recitaluri dramatice individuale.

În urma reactiilor, a succesului si a solicitarilor venite de peste hotare, se transforma in 1993, aflat la a III-a editie, in Festival International de Teatru. Anul urmator se va desfasura intr-un spatiu neconventional, o scena in aer liber, unde vor evolua trupa Centrului Judetean pentru Conservarea Traditiei Populare, „Altar", si alte trupe din tara.

Dupa editia a V-a, din 1998, festivalul nu mai are loc anul urmator, motivele fiind lipsa fondurilor financiare si dezinteresul autoritatilor locale. Editia a VII-a, care va avea loc abia in 2007, aduce la Tulcea teatre profesioniste din tara si strainatate; spectacolele au avut loc la Casa de Cultura a Sindicatelor si la Palatul Copiilor si Elevilor Tulcea....

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!