Hram la biserica „Sfinții Trei Ierarhi”, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Hram la biserica „Sfinții Trei Ierarhi”

Miercuri, 31 Ianuarie 2018

0.0 5 0

 

Hram la biserica „Sfinții Trei Ierarhi”

Ieri dimineata, Prea Sfintia Sa Visarion, Episcop al Tulcii, alaturi de un sobor de preoti, a savarsit slujba cu ocazia hramului bisericii „Sfintii Trei Ierarhi" din municipiul Tulcea.

În fiecare an, in ziua de 30 ianuarie sunt praznuiti Sfintii Trei Ierarhi – Vasile cel Mare, Grigorie  Teologul (de Dumnezeu Cuvantatorul) si Ioan Gura de Aur, care au trait la sfarsitul secolului al IV-lea si inceputul celui urmator. Fiecare dintre cei trei a avut o contributie esentiala la teologia crestina, fiind numiti, pentru aceasta, „Protectori ai invatamantului teologic".

Desi acesti trei teologi sunt praznuiti si separat, pentru a arata unitatea de invatatura, Biserica a randuit si o zi de praznuire comuna.

Astfel, la nivelului judetului nostru, pentru a cinsti contributia celor Trei Ierarhi la dezvoltarea invatamantului teologic si realizarea unui cadru de impartasire a unor informatii esentiale pentru promovarea crestinismului, in cursul zilei de luni, la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Casian" din municipiul Tulcea a avut loc o serbare la care a participat si Prea Sfintia Sa,...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!