Hărţi electronice cu Munţii Măcinului, în curând pe site-ul Administraţiei Parcului, Stiri Mediu

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Mediu

 

 

Hărţi electronice cu Munţii Măcinului, în curând pe site-ul Administraţiei Parcului

Joi, 25 Octombrie 2012

2.0 5 9

 

Hărţi electronice cu Munţii Măcinului, în curând pe site-ul Administraţiei Parcului

O serie de harti electronice cu Muntii Macinului va fi pusa in curand la dispozitia publicului pe site-ul Administratiei Parcului. Acestea vor contine date privind situatia cadastrala a terenurilor, activitatile permise si interzise in anumite zone din Muntii Macinului, precum si date geologice sau de localizare a anumitor specii de flora sau fauna.

„Hartile vor fi utilizate atat de cercetatori cat si de investitori sau de turisti. Noi ne bucura ca vom reusi sa punem la dispozitia investitorilor informatii privind activitatile permise si interzise aici, si astfel ii vom scuti de dilemele ulterioare privind statutul acestor terenuri. De asemenea, ei vor sti clar ce habitate protejam si de ce nu au voie sa isi desfasoare activitatea in acele zone din parc. Saptamana trecuta am finalizat colectarea de date pentru intocmirea acestei harti si au fost aprobate de Consiliul stiintific. Harta va fi postata pe site-ul nostru anul acesta, ca anexa a Planului de management, si va putea fi vizionata de oricine", a declarat directorul Parcului Muntii Macinului, Viorel Rosca.

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Toma Radu
Toma Radu

Joi, 25 Octombrie 2012 @ 20:49

Felicitări!

Raspunde-i

 

Toma Radu
Toma Radu

Joi, 25 Octombrie 2012 @ 20:57

În anii 1992-1997, când am urmat cursurile Facultăţii de Geografie (la Universitatea din Bucureşti), în afară de hărţile topografice (tipărite la Direcţia Topografică Militară), nu prea mai aveam altceva. Geoinformatica era doar la început. Consider că elaborarea acestor hărţi electronice este un mare progres şi va avea un impact deosebit asupra promovării cercetării ştiinţifice şi a turismului în aceşti minunaţi munţi, care, în pofida vârstei lor geologice considerabile (410-245 milioane ani), îşi relevă fascinaţia pentru orice îndrăgostit de pământul Dobrogei şi nu numai....

Raspunde-i

 

Acorda-i o nota!
2.0
(9 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!