Hanuka, „Sărbătoara luminilor”, la Templul Coral din Tulcea, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Hanuka, „Sărbătoara luminilor”, la Templul Coral din Tulcea

Marti, 19 Decembrie 2017

0.0 5 0

 

Hanuka, „Sărbătoara luminilor”, la Templul Coral din Tulcea

Un grup de tineri evrei de la comunitati din toata tara s-au implicat, duminica dupa amiaza, in marcarea unei importante sarbatori a comunitatii, organizata la Templul Coral din Tulcea.

Dupa traditionalul ceremonial al aprinderii lumanarilor de Hanuka, tinerii au cantat cantece specifice acestei sarbatori, iar presedintele comunitatii tulcene, Solomon Faimblat, a vorbit despre semnificatia acestei zile.

„Hanuka reprezinta „Sarbatoarea inaugurarii" si mai este cunoscuta ca Sarbatoarea luminilor (Hag haUrim)", spune presedintele Solomon Faimblat.

De Hanukkah, lumanarile sunt puse in menorah, un sfesnic special realizat pentru aceasta ocazie. Prima lumanare aprinsa este cea ajutatoare, numita samas. De la ea urmeaza a fi aprinse pe rand urmatoarele din sfesnicul cu opt brate, Menorah (cel mai important obiect folosit la Hanukkah).

Este o sarbatoare care dureaza opt zile, comemorand rededicarea Templului din Ierusalim in urma victoriei revoltei conduse de fratii Macabei asupra monarhiei seleucide din Siria, care incerca sa distruga religia...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!