Fostul primar din Măcin a contestat ordinul de revocare din funcţie, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Fostul primar din Măcin a contestat ordinul de revocare din funcţie

Marti, 14 Noiembrie 2017

0.0 5 0

 

Fostul primar din Măcin a contestat ordinul de revocare din funcţie

La aproape o luna de la emiterea Ordinului Prefectului Judetului Tulcea nr. 334 din 12 octombrie 2017, prin care s-a dispus eliberarea lui Nicolae Topoleanu din functia de primar al orasului Macin, fostul primar a contestat ordinul printr-o plangere prealabila adresata tot institutiei care l-a eliberat din functie.

„Mandatul de primar priveste o demnitate electorala si nu poate inceta decat pentru fapte de incompatibilitate legate de calitatea de primar, fapte savarsite in cursul exercitarii mandatului incredintat prin votul popular, nu si pentru fapte de incompatibilitate savarsite in legatura cu alte demnitati sau functii publice detinute anterior.

Deoarece savarsirea faptelor de incompatibilitate a privit numai calitatea de consilier local, sustin ca in cauza nu exista nicio prevedere legala in temeiul careia sa se poata constata incetarea mandatului de primar in curs, cat timp legea insasi face exceptie de la decaderea din dreptul de ocupa alte demnitati publice, respectiv acelea care excepteaza de la aplicarea acestei sanctiuni demnitatile rezultate electoral, cum este aceea de...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!