Florin Anastasiu: În spatele poetului trăieşte un om, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Florin Anastasiu: În spatele poetului trăieşte un om

Vineri, 6 Octombrie 2017

0.0 5 0

 

Florin Anastasiu: În spatele poetului trăieşte un om

Florin Cristian Anastasiu a absolvit, in 1991, Colegiul Dobrogean „Spiru Haret". Admis dupa un an la Universitatea „Ovidius", la Litere, cu a XII-a nota. Masteratul, tot la Constanta.

Universitatea „Ovidius" a fost infiintata de somitatea numita Marin Mincu. Acesta aduce la Constanta cei mai buni profesori bucuresteni: Monica Spiridon la „Teoria literaturii", Zamfira Popescu la „Literatura comparata", Elena Berea Gageanu sau Valeria Gutu Romalo la „Limba romana contemporana"! Florin asista la conferinte sustinute de marele Umberto Ecco, in 1996 Doctor Honoris Causa al universitatii constantene.

Placerea lecturii, constiinta faptului ca sunt bun le datorez profesorului Calenic, fascinatiei pe care a exercitat-o asupra mea, modului unic in care a stiut sa cultive cu tact o pasiune pe care un om comod, ca mine, nu si-ar fi dezvoltat-o. Participam la olimpiada de romana, la Cenaclul „Aspiratii". Alegerea proprie de a deveni profesor de romana a fost, asadar, fireasca, inoculata de mult de domnul Calenic. Eu aveam aceasta constructie, fagasul era acesta.

Cinci ani de...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!