Fermierii tulceni, premianţi la agricultura ecologică, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Fermierii tulceni, premianţi la agricultura ecologică

Miercuri, 20 Decembrie 2017

0.0 5 0

 

Fermierii tulceni, premianţi la agricultura ecologică

Daca agricultura tulceana a produs in anul 2017 nu mai putin de 26,87 mi-lioane tone cereale, altfel spus aproximativ 1,4 tone pe locuitor, o parte din aceasta cantitate record de cereale a fost si certificata ecologic pentru ca Tulcea a continuat sa fie si anul acesta pe primul loc la nivel national in ceea ce priveste agricultura ecologica!

Potrivit raportului anual intocmit de catre Directia Agricola Judeteana Tulcea, activitatea operatorilor in agricultura ecologica care produc, proceseaza, importa din terte tari, depoziteaza sau distribuie produse ecologice in vederea comercializarii este inregistrata la directiile pentru agricultura judetene iar anul acesta au fost inscrisi 300 de operatori in agricultura ecologica.

Conform asteptarilor, cei mai multi dintre ei, 260 au fost producatori agricoli, 8 unitati de productie pentru acvacultura, 10 procesatori, 1 importator, 3 exportatori si, in fine, 18 comercianti. Suprafata totala inscrisa in agricultura ecologica este de 57.762,4 ha, din care: 30.411,17 hectare in anul de conversie unu, 6.946,313 hectare in anul de conversie doi, 29,43 hectare in...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!