„Etnos”, revistă de etnologie, folclor şi mitologie, la primul număr, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

„Etnos”, revistă de etnologie, folclor şi mitologie, la primul număr

Luni, 8 Ianuarie 2018

0.0 5 0

 

„Etnos”, revistă de etnologie, folclor şi mitologie, la primul număr

La finele anului trecut a aparut Nr. I al Revistei „Etnos - etnologie, folclor si mitologie", supliment al Revistei Nord Dobrogea Cultural.

În deschidere, sub titlul „Folclorul romanesc, parte integranta a civilizatiei folclorice", se afirma ca „Daca noi, cei de azi, am patrunde sensul profund al stravechii culturi, am ramane uimiti de rascolitoarele, profundele mesaje venite de peste timp".

Un cuvant de retinut este exprimat de Theodor Vasilescu, presedinte al Asociatiei Coregrafilor Ansamblurilor Folclorice din Romania: „Sunt impotriva oricarei interventii in datini! Folclorul este creatia unor oameni care nu stiau sa scrie ori sa citeasca, dar au citit evenimentele cosmice, cerul si pamantul, viata, cum nu a mai facut-o fiinta omeneasca oana la ei si nici ulterior. Noi, cei de acum, stim sa scriem si sa citim, dar nu avem ochi decat pentru acestea, nu mai vedem universul cu ochii copiilor omenirii. De aceea sunt impotriva oricarei interventii in datini sau traditii, deci in folclor, fiindca nu stim «sa citim» lumea ori universul asa cum au facut-o creatorii anonimi si geniali. Tot ce putem...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!