Două evenimente serbate de Comunitatea Elenă din Municipiu, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Două evenimente serbate de Comunitatea Elenă din Municipiu

Luni, 19 Februarie 2018

0.0 5 0

 

Două evenimente serbate de Comunitatea Elenă din Municipiu

La sediul din str. Trandafirilor, nr. 2, membrii Comunitatii Elene din Municipiul Tulcea (C.E.M.T.) s-au reunit ieri pentru a sarbatori doua evenimente: Taierea Vasilopitei si Carnavalul premergator Postului Sfintelor Pasti.

Taierea Vasilopitei (sau Placinta Sfantului Vasile) este un obicei crestinesc: intr-o placinta sau intr-un cozonac se introduce o moneda, iar cel in bucata caruia se nimereste banutul este castigator, in sensul in care anul nou ii va aduce noroc si belsug, in primul rand sanatate. Anul acesta, norocosul a fost Andreas Ciobanu, acesta primind cadou o… lanterna care sa-i lumineze calea. Dupa datina, prima felie taiata este inchinata Mantuitorului Iisus Hristos, a doua – Maicii Domnului, a treia – Sfantului Vasile, a patra - gazdei.

Al doilea eveniment de ieri a fost traditionalul Carnaval de Lasata Secului (sau Apokries). În Grecia este o mare sarbatoare: toata lumea se imbraca in costume de toate felurile. Unele femei  in varsta isi pun un val pe fata sau se manjesc  cu funingine de la sobe, ca sa ii sperie pe cei mici. De asemenea,  se spune ca in aceasta ultima zi de...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!