Dotări vitale pentru Spitalul Judeţean de la „Salvaţi copiii”, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Dotări vitale pentru Spitalul Judeţean de la „Salvaţi copiii”

Luni, 26 Iunie 2017

0.0 5 0

 

Dotări vitale pentru Spitalul Judeţean de la „Salvaţi copiii”

Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea, judet care, potrivit statisticii asociatiei „Salvati copiii", a avut in anul 2015 cea mai ridicata rata a mortalitatii infantile din Romania, de 15,3 la mia de copii nascuti vii, fata de 8 media pe tara, a fost dotat cu un ventilator de suport respirator, in valoare de 17.500 euro si un incubator performant de terapie intesiva, in valoare de 11.000 de euro.

Este cea de-a doua dotare pe care organizatia o face in aceasta unitate medicala, unde, in 2016, nou-nascutii prematuri au primit o sansa in plus la viata, medicilor punandu-li-se la dispozitie un incubator de transport, in valoare de 9.600 de euro. Dintre cele 1.257 de nasteri care au avut loc in 2016 la Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea, 143 au avut nevoie de ingrijire speciala, fiind nasteri premature. În plus, anul acesta, de dotarile de la Asociatia Salvati copiii au beneficiat zeci de copii iar trei dintre ei chiar au folosit aparatura donata, a precizat Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al asociatiei.

„Organizatia Salvati Copiii continua, cu perseverenta, programul de sprijinire a maternitatilor. Am vazut cu ochii nostri cum un...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!