„Doruleţul” în Bulgaria, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

„Doruleţul” în Bulgaria

Vineri, 16 Iunie 2017

0.0 5 0

 

„Doruleţul” în Bulgaria

Între 9 si 14 iunie, o grupa de copii a Ansamblului Folcloric „Doruletul" a parti­ci­pat in orasul Dimitrovgrad (Bulgaria) la Festivalul International de Folclor „Cu dansurile stramosilor nostri", confirmand astfel invitatia adresata de Centrul Cultural „Zvezditza" („Steluta").

Programul a fost dens si a inclus mai mul­te spectacole in piata centrala a orasului, dar si spectacole stradale in Dimitrovgrad, la Şcoala „Pencho Slaveykov" din localitate, la Centrul de zi pentru copii si adulti cu nevoi speciale (Dimitrovgrad) sau in satul Dobrich, aflat la periferia orasului. Printre altele, dansatorii tulceni au luat parte la ritualul festivalului, plantand un copac in Parcul „Maritsa" din Dimitrovgrad, au vi­zitat Observatorul Astronomic (Planetariu) „Giordano Bruno" si mica gradina zoolo­gica din giganticul parc „Nikola Vaptsarov" si i-au invatat dansuri romanesti pe noii lor colegi bulgari.

La festival s-au mai inscris ansamblurile „Zvezditza" (Dimitrovgrad), „Dobrianche" (Dobrich), grupuri din Pazardjik si Plovdiv, precum si grupul francez „Guingoi", care promoveaza folclorul si traditia...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!