Dobrogea, între Războiul de Independenţă şi Marea Unire, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Dobrogea, între Războiul de Independenţă şi Marea Unire

Luni, 27 Noiembrie 2017

0.0 5 0

 

Dobrogea, între Războiul de Independenţă şi Marea Unire

O noua editie a ciclului de manifestari „Drag de muzica si poezie" a avut loc vinerea trecuta, pe seara, in spatiul expozitional al Casei Avramide, tematica „Şuetelor Avramizilor" concentrandu-se asupra perioadei cuprinse intre 14 Noiembrie 1878 si 1 Decembrie 1918.

Floarea Calenic, Elena Anastase, Teodora Dociu, Ion Chiriac, preotul Mihael - Marian Mihai si Petru Ţincoca au recitat poezii referitoare la evenimentele din intervalul mentionat sau au evocat modul in care s-au reflectat acestea in presa tulceana a vremurilor. Preotul Mihai si invitatul special al serii, Corul „Armonii Tulcene", au interpretat cantece precum „Drum bun, toba bate", „Pui de lei", „Vointa neamului", „Bat clopote vestind intregirea", „Reaprindeti candela", „Treceti, batalioane romane, Carpatii!", „Cea de pe urma noapte a lui Mihai Viteazul", „Canta cucul, bata-l vina", „Asa-i romanul".

Un important moment al serii a fost cel in care gazetarul si publicistul Dan Arhire a cuvantat despre insemnatatea Comisiei Europene a Dunarii ca germen al viitoarei Uniuni Europene. Citam din discurs:

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!