Despăgubiri de peste 37 de milioane de lei la Tulcea pentru pestă porcină africană, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Despăgubiri de peste 37 de milioane de lei la Tulcea pentru pestă porcină africană

Marti, 9 Octombrie 2018

0.0 5 0

 

Despăgubiri de peste 37 de milioane de lei la Tulcea pentru pestă porcină africană

Conform celor mai recente date ale Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Pesta Porcina Africana (PPA) mai evolueaza in prezent in 240 de localitati, din 13 judete, cu un numar de 980 de focare (dintre care 15 in exploatatii comerciale) si 80 de cazuri la mistreti.

Pana saptamana trecuta au fost eliminati 343.662 de porci afectati de boala, valoarea despagubirilor depasind 64 milioane de lei pentru 5.916 proprietari, iar pana la data de 4 octombrie 2018, au fost stinse cinci focare in judetul Satu Mare.

Din pacate, in judetul Tulcea, din luna iunie a acestui an s-au confirmat primele focare de pesta porcina africana in comuna Ceatalchioi iar de acolo virusul s-a raspandit in tot judetul. Sute de gospodarii particulare si patru complexe de crestere a procilor au fost afectate numarul porcilor ucisi fiind de ordinul zecilor de mii.  Asa se face ca numai in judetul judetul Tulcea s-au acordat  despagubiri pentru 703 de exploatatii dintr-un total de 809 de exploatatii, in valoare de 37.412.500 lei. De asemenea, in judetul Braila – despagubiri pentru 1.873 de...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!