De vară: 88 de cazuri de muncă fără forme legale, în luna iunie, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

De vară: 88 de cazuri de muncă fără forme legale, în luna iunie

Joi, 6 Iulie 2017

0.0 5 0

 

De vară: 88 de cazuri de muncă fără forme legale, în luna iunie

Nu mai putin de 88 de persoane au fost depistate luna trecuta ca desfasurau munca nedeclarata de angajatori, altfel spus erau „negri la munca". Pentru acest an este un numar raportat luna trecuta, dar este justificat din punctul de vedere al inspec­torului sef al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Tulcea.

„Nu ar trebui sa fie o surpriza acest numar ce se apropie de o suta de persoane din moment ce in foarte multe domenii cu risc sa spunem la munca fara forme legale, cum ar fi spre exemplu constructiile, se lucreaza din plin. La cele 12 societati la care am depistat cazuri de munca nedeclarata au fost si situatii in care nu s-a inregistrat la termen, din motive diverse, contractul individual de munca, motiv pentru care s-au aplicat doar sanctiuni cu avertisment", a declarat Ali Izet, inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Tulcea.

În ceea ce priveste cazurile de munca nedeclarata depistate in perioada 1 - 30 iunie 2017, din totalul celor 88 doar 14 au fost femei si niciun caz de minor sub 18 ani. În ceea ce priveste sanctiunile, doar sase amenzi au fost aplicate in cazul celor 74 de agenti economici controlati, valoarea...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!