Cu pesta porcină africană e groasă: S-a confirmat şi la porci mistreţi!, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Cu pesta porcină africană e groasă: S-a confirmat şi la porci mistreţi!

Joi, 14 Iunie 2018

0.0 5 0

 

Cu pesta porcină africană e groasă: S-a confirmat şi la porci mistreţi!

Dupa ce Laboratorul de analize al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Tulcea a confirmat inca de la sfarsitul saptamanii trecute prezenta virusului pestei porcine africane la mai multe gospodarii din comuna Ceatalchioi, de luni, si Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti a confirmat acelasi lucru si anume ca ne confruntam cu focare de pesta porcina africana la granita cu Ucraina. Ţara in care focarele de pesta porcina africana evolueaza de mai bine de trei ani si cu pierderi enorme pentru crescatorii de porci din tara vecina.

Primele animale din gospodariile private ale cetatenilor din comuna Ceatalchioi au fost sacrificate si ingropate inca de la sfarsitul saptamanii trecute numai ca temerea cea mai mare din partea autoritatilor sanitar veterinare era ca nu cumva virusul sa fi ajuns in aceste gospodarii prin intermediul porcilor mistreti, principalii vectori de transmitere a virusului.

Din verificarile facute pe teren in primele zile ale acestei saptamani, s-au prelevat probe de la trei porci mistreti dintr-un fond de vanatoare de pe raza administrativa a...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!