Copiii de 5-9 ani, cei mai afectați de varicelă, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Copiii de 5-9 ani, cei mai afectați de varicelă

Luni, 12 Martie 2018

0.0 5 0

 

Copiii de 5-9 ani, cei mai afectați de varicelă

Anul trecut, la nivelul judetului Tulcea s-a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de cazuri de varicela.  Grupa de varsta cea mai afectata este 5-9 ani (146 cazuri), reprezentand copii de varsta scolara si prescolara aflati in colectivitati.

„În anul 2017 au fost inregistrate 561 cazuri de varicela, din care 33 de cazuri au fost internate, iar in anul 2016 in judetul Tulcea s-a inregistrat un numar de 200 cazuri de varicela din care sase cazuri internate. Raportarea varicelei de catre medicii de familie este lunara si trimestriala", se arata intr-un raport de activitate al Directiei Judetene de Sanatate Publica Tulcea.

Numarul cazurilor a crescut constant in ultimii ani, exceptie fiind anul 2014, atunci cand s-au inregistrat peste 1.200 de imbolnaviri, respectiv 2016, cand numarul cazurilor declarate a fost de numai 200.

Explicatii

Factorii favorizanti au fost sezonalitatea (evolutia bolii odata cu inceperea anului scolar), neprezentarea la medic la aparitia primelor simptome de boala, nerespectarea masurilor de prevenire prin reprimirea...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!