Comandament de urgenţă la Guvern cu privire la pesta porcină africană!, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Comandament de urgenţă la Guvern cu privire la pesta porcină africană!

Vineri, 3 August 2018

0.0 5 0

 

Comandament de urgenţă la Guvern cu privire la pesta porcină africană!

Judetul Tulcea este cel in care in urma cu mai bine de o luna de zile s-a confirmat prezenta virusul pestei porcine africane la cativa porci dintr-o gospodarie din comuna Ceatalchioi, respectiv in data de 9 iunie 2018. De atunci focarele de pesta porcina africana s-au extins in peste 50 de localitati din judetul nostru, dar si in alte judete din tara fiind confirmate de catre autoritatile sanitar veterinare peste cinci sute.

„Numarul focarelor de pesta porcina africana in Romania a ajuns la 524, dintre care 521 in gospodariile populatiei", a anuntat, presedintele Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Raducu Branescu, dupa sedinta Comitetului National de Urgenta pentru combaterea pestei porcine africane.

„Începand cu 9 iunie, avem o evolutie destul de agresiva in zona de sud-est a Romaniei, intrata prin Rezervatia Naturala Biosfera Dunarii, o evolutie exploziva, care genereaza o sitiuatie epidemiologica nespecifica. Avem in acest moment in evolutie 524 de focare de pesta porcina africana, 521 localizate in gospodarii ale populatiei, trei in...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!