Colectarea selectivă a deşeurilor va deveni obligatorie, Stiri Mediu

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Mediu

 

 

Colectarea selectivă a deşeurilor va deveni obligatorie

Vineri, 17 Ianuarie 2014

4.7 5 2

 

Colectarea selectivă a deşeurilor va deveni obligatorie

Colectarea selectiva a deseurilor va fi obligatorie incepand cu 1 ianuarie 2016, se precizeaza intr-un proiect de act normativ lansat in dezbatere publica de catre Ministerul Mediului.

„Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa asigure colectarea separata pentru cel putin urmatoarele tipuri de deseuri: hartie, metal, plastic si sticla (…) nu mai tarziu de anul 2015. De asemenea, autoritatuile locale trebuie sa puna la punct conditiile pentru colectarea separata a celor patru tipuri de deseuri, din categoria deseurilor menajere, pe care le gestioneaza", citeaza Mediafax.

De asemenea, potrivit unui alt proiect lansat in dezbatere publica, autoritatile administratiei publice locale ale unitatilor administrativ-teritoriale ar putea sa organizeze in conditiile legii vanzarea materialelor cu valoare de piata rezultate din colectarea separata sau sortarea deseurilor, iar fondurile obtinute se vor folosi exclusiv pentru finantarea gestionarii deseurilor municipale.

Potrivit unui studiu realizat recent, un roman din mediul urban genereaza, in medie, aproximativ 346 de kilograme de deseuri...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Toma Radu
Toma Radu

Vineri, 17 Ianuarie 2014 @ 19:42

Da, dar numai să şi respecte cetăţenii aruncarea deşeurilor în containerele respective! Este necesar, în acest sens, să se facă o educaţie în spirit ecologic!

Raspunde-i

 

Iulian Hir
Iulian Hir

Luni, 20 Ianuarie 2014 @ 11:41

Ideea e foarte buna. Nu inteleg de ce trebuie sa asteptam atat pentru un lucru normal aplicat in tarile civilizate. Din pacate, am vazut si mi-au spus si altii ca au vazut cum cele doua pubele colorate sunt rasturnate in aceeasi remorca...probabil ca le mai iau oamenii o data la mana, poate mai gasesc vreo carte de colorat sau vreo urma de rachie pe fundul unei sticle...

Raspunde-i

 

Acorda-i o nota!
4.7
(2 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!