Circa patru tone de grâu la hectar, producţia medie pe judeţ, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Circa patru tone de grâu la hectar, producţia medie pe judeţ

Miercuri, 2 August 2017

0.0 5 0

 

Circa patru tone de grâu la hectar, producţia medie pe judeţ

În judetul nostru, din suprafata totala de de 294.888 hectare teren arabil, o suprafata de 121.524 hectare a fost ocupata de culturi insamantate in toamna anului 2016 din care orz pe 18.516 hectare, grau pe 74.692 hectare, triticale pe 4.686 hectare, orzoaica de toamna pe 1.110 hectare, secara pe 220 hectare si ovaz de toamna pe 3721 hectare.

„Lucrarile de intretinere a culturilor de toamna au fost executate in functie de posibilitatile financiare ale fiecarui producator agricol.

Conditiile climatice din perioada de iarna si inceputul primaverii au fost propice pentru dezvoltarea in bune conditii a acestor culturi iar coacerea si ajungerea la maturitate a culturilor infiintate in toamna a fost timpurie, date fiind temperaturile crescute din acesta vara.

Pentru buna desfasurare a campaniei agricole de vara au fost intreprinse o serie de masuri cum ar fi urmarirea permanenta a actiunilor intreprinse de agricultori prin deplasari in teren a specialistilor din cadrul institutiei, colectarea, centralizarea si raportarea zilnica a situatiei operative din teren si transmiterea datelor la minister", a declarat Maria Mahu, director...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!