Cinci elevi din Tulcea, premiaţi la un concurs naţional al etniilor, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Cinci elevi din Tulcea, premiaţi la un concurs naţional al etniilor

Marti, 11 Decembrie 2012

5.0 5 1

 

Cinci elevi din Tulcea, premiaţi la un concurs naţional al etniilor

Echipa Phoebus a Colegiului Economic „Delta Dunarii" Tulcea a obtinut locul doi la Concursul National pentru Elevi, „Diversitatea – O Şansa in plus pentru viitor". Competitia s-a desfasurat in perioada 6-9 decembrie la Tarlungeni, judetul Brasov, si au participat 31 echipe finaliste din tara.

Echipa Phoebus din Tulcea a fost formata din elevii: Antonina Maxim, Bianca Florentina Moglan, Livia Simionov, Cristian Cosmin Plange si Alexandru Tincu, profesorul coordonator fiind Laurenta Purcher. Acestia au reprezentat comunitatile de rusi-lipoveni, greci si rromi.

Concursul National pentru Elevi „Diversitatea – O Şansa in plus pentru viitor" este o provocare adresata elevilor din toata tara care au format echipe de cate cinci elevi si cel putin un membru al echipei trebuie sa apartina unei alte etnii decat cea majoritara. Concurentii au trecut de o proba teoretica, care a cuprins intrebari tip grila din domeniile educatiei civice si istoria, traditiile si obiceiurile minoritatilor nationale si o proba creativ-artistica.

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Oana Tudor
Oana Tudor

Marti, 11 Decembrie 2012 @ 15:53

Felicitari atat elevilor cat si doamnei profesoare!
Ma bucur sa vad ca si colegii mei mai mici se tin de treaba!

Raspunde-i

 

Toma Radu
Toma Radu

Marti, 11 Decembrie 2012 @ 21:31

Frumos. Şi ceea ce admir în mod deosebit la tulceni (şi, în general, la locuitorii Dobrogei) este convieţuirea lor paşnică, respectul reciproc, indiferent de etnie. Este un lucru profund uman, demn de laudă...

Raspunde-i

 

Holostencu Mihaela
Holostencu Mihaela

Duminicã, 21 Aprilie 2013 @ 15:57

Ma bucur ca au reusit sa ia un loc atat de bun anul trecut !
Cand am participat noi in 2010 ( tot de la Colegiu Economic "Delta Dunarii" ) , am luat mentiune la etapa nationala si totusi am fost printre favoritii juriului si de aceea am castigat si o tabara interculturala. Experienta acestui concurs este unica, ii sfantuiesc pe toti sa incerce sa participe si sunt sigura ca nu o sa regrete! Si sa nu uitam ca la noi in Dobrogea in special in Judetul Tulcea intalnim o diversitate foarte mare de etnii asa ca avem multe sanse sa castigam !

Raspunde-i

 

Acorda-i o nota!
5.0
(1 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!