Că tot s-au lichidat porcii: Pericol de apariţie a pestei la oi şi capre!, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Că tot s-au lichidat porcii: Pericol de apariţie a pestei la oi şi capre!

Luni, 20 August 2018

0.0 5 0

 

Că tot s-au lichidat porcii: Pericol de apariţie a pestei la oi şi capre!

Primul focar de Pesta a Micilor Rumegatoare  (PMR) din Uniunea Europeana a fost confirmat recent in tara vecina Bulgaria. Pesta Micilor Rumegatoare este o boala virala grava, care nu afecteaza omul, dar afecteaza rumegatoarele mici, respectiv ovinele si caprinele. Boala se transmite in principal prin contact direct. Mortalitatea in cazul animalelelor infectate poate ajunge la 70%. În Romania, din fericire, nu evolueaza aceasta boala, avand statut de tara libera de pesta micilor rumegatoare, insa pentru a pastra acest statut, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA a intreprins actiuni de prevenire a introducerii virusului acesti boli in Romania. 

Este vorba despre note de serviciu transmise directiilor judetene, care s-au concretizat prin organizarea de intalniri cu partile implicate si interesate, intalniri care au vizat:

-  informarea medicilor veterinari cu atributii specifice, a operatorilor economici si a tuturor persoanelor implicate in activitatea de comert cu rumegatoare din Bulgaria sau cu rumegatoare care tranziteaza Bulgaria;

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!