Bustul scriitorului Nikos Kazantzakis, donat Primăriei de Uniunea Elenă, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Bustul scriitorului Nikos Kazantzakis, donat Primăriei de Uniunea Elenă

Miercuri, 25 Octombrie 2017

0.0 5 0

 

Bustul scriitorului Nikos Kazantzakis, donat Primăriei de Uniunea Elenă

Primarul municipiului le propune consilierilor locali sa aprobe donatia Uniunii Elene din Romania (U.E.R.), donatie constand in bunul mobil reprezentand bustul scriitorului Nikos Kazantzakis.

Bustul este amplasat in asa numita „Rotonda a minoritatilor", in acest perimetru aflat in apropierea Muzeului de Arta gasindu-se si busturile poetului Serghei Esenin, scriitorului Taras Şevcenco si politicianului Mustafa Kemal Ataturk. Dezvelirea bustului emblematicului autor al romanului „Zorba Grecul" a avut loc in iulie 2016. La inceputul acestei luni, U.E.R. s-a adresat in scris Primariei Tulcea, reiterand disponibilitatea de a transmite cu titlu gratuit si definitiv dreptul de proprietate pe care Uniunea Elena din Romania il are asupra bustului scriitorului Nikos Kazantzakis si adresand rugamintea de a demara procedurile legale necesare incheierii actului de donatie aferent.

Bustul scriitorului grec Nikos Kazantzakis a fost realizat cu sprijinul Comunitatii Elene din Tulcea, fiind considerat cel mai important si cel mai tradus scriitor grec al secolului al XX-lea, cu carti traduse in lumea...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!