Băltiri pe aproape 300 de hectare de teren arabil, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Băltiri pe aproape 300 de hectare de teren arabil

Marti, 27 Martie 2018

0.0 5 0

 

Băltiri pe aproape 300 de hectare de teren arabil

Chiar daca s-a impus restrictia de tonaj pentru digul-sosea Macin Smardan inca de vinerea trecuta, cotele apelor Dunarii in zona si mai ales infiltratiile pe sub dig au facut ca o parte din incinta agricola aparata de acest dig sosea sa fie inundata.

Mai multe societati cu activitate agricola in zona au cerut Directiei Agricole Tulcea verificari pe teren pentru a stabili calamitati pentru culturi infiintate pe aproximativ 300 de hectare.

„Nu avem decat doua instiintari de la societati agricole cu activitate in incinta agricola aparata de digul sosea Macin Smardan. Probabil ca sunt mai multe societati iar suprafetele ar putea fi mai mari. Vom face verificari in teren la cele doua societati agricole care au solicitat acest lucru", a declarat directoarea Directiei Agricole Judetene Tulcea, Maria Mahu.

La randul sau, directorul filialei teritoriale a Agentiei Nationale de Îmbunatatiri Funciare Tulcea, Marius Damian, a amintit ca au fost puse in functiune 13 statii de pompare care au evacuat aproape 22 de milioane de metri cubi de apa, cu un consum de energie de aproape 370.000 lei.

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!