Atenție, părinți: a început sezonul căpușelor!, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Atenție, părinți: a început sezonul căpușelor!

Miercuri, 25 Aprilie 2018

0.0 5 0

 

Atenție, părinți: a început sezonul căpușelor!

Multi dintre cei afectati sunt cei mici, care au obiceiul de a se juca in spatiile verzi de pe raza municipiului sau judetului nostru.

Conform  celor transmise de specialistii in sanatate publica, problema capuselor este una sezoniera, capusele fiind prezente, in numar mare, mai ales din martie pana in iunie/iulie si apoi, din nou, din septembrie pana in octombrie, in functie de conditiile climaterice.

Dupa cum spun specialistii Ministerului Sanatatii, vorbim despre insecte parazite ce populeaza suprafata corpului, care se gasesc, de cele mai multe ori, pe tegumentele mamiferelor (sau in blana lor) sau pe pielea pasarilor. Acesti paraziti hematofagi populeaza gazda timp de cateva zile (daca sunt indepartate la timp), iar muscatura lor nu este resimtita de victima. Principalul pericol asociat muscaturii de capusa este boala Lyme, dar si febra butunoasa, probleme care afecteaza in mod frecvent judetul Tulcea.

Prima masura pe care trebuie sa o ia parintele este aceea de a indeparta integral capusa imediat, iar de cele mai multe ori pacientul ar trebui sa ia o serie de masuri suplimentare....

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!