Arheologul Victor Baumann: Poezia este o sinteză a sufletului, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Arheologul Victor Baumann: Poezia este o sinteză a sufletului

Vineri, 2 Februarie 2018

0.0 5 0

 

Arheologul Victor Baumann: Poezia este o sinteză a sufletului

Doctor in istorie, specialist in istorie universala veche si arheologie, Victor Henrich Baumann a absolvit in 1964 Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti. Din 71 e, pe rand, muzeograf principal, sef de sectie si director al Muzeului de Istorie si Arheologie din Tulcea. Cetatean de onoare al municipiului, din 2016, cetatean de onoare al comunei Niculitel.

Victor Henrich Baumann s-a nascut nu la Tulcea, ci la Horia, acolo unde mama sa se refugiase in 1941. La Horia, in casa profesorului Paraschivescu, care apoi i-a fost dascal in scoala gimnaziala, s-a nascut Victor Henrich. Casa parinteasca a familiei Baumann se afla in orasul Tulcea, pe strada Victoriei, la nr. 43, peste drum de Şcoala Generala nr. 6.

„Tata, Adalbert Baumann, venea din Resita. În timpul Mariei Tereza, apoi al lui Iosif al II-lea, s-au construit asezari pentru colonistii mestesugari austrieci veniti din Tirol. Bunicul tatalui meu a lucrat in minele de la Doman, in Banatul Montan. Apoi, cand s-au construit Uzinele Metalurgice, tot in perioada dominatiei habsburgice, tatal tatalui meu era muncitor electrician, iar tata era...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!