Arabia Saudită, interesată de carnea de oaie dobrogeană!, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Arabia Saudită, interesată de carnea de oaie dobrogeană!

Joi, 7 Iunie 2018

0.0 5 0

 

Arabia Saudită, interesată de carnea de oaie dobrogeană!

Crescatorii de ovine din judetul Tulcea ar putea avea din aceasta luna o noua piata de desfacere pentru carnea de oaie, dupa ce o serie de „emisari" ai unor mari importatori din Arabia Saudita au ajuns la Tulcea, zilele trecute, si au discutat cu reprezentantii centrelor de colectare ovine.

„Romania, in general, iar judetul Tulcea nu face exceptie, are efective foarte mari de ovine, in schimb, poporul roman chiar nu este un mare consumator de carne de oaie. Din acest motiv, in lipsa consumului constant al carnii de oaie, solutia exportului este singura de limitare a cresterii excesive a efectivelor de ovine. Iar consumatorii din tarile terte chiar apreciaza gustul si palatabilitatea carnii de ovine din Dobrogea", a declarat Mitica Tuchila, directorul Directiei Sanitar Veterinare Tulcea.

În anii trecuti, tarile arabe au fost principalele beneficiare ale ovinelor din judetul Tulcea, exporturile in tarile Uniunii Europene fiind nesemnificative. Astfel, potrivit unei statistici a Directiei Sanitar Veterinare Tulcea, in anul 2016 au fost exportate 311.044 capete de ovine in principal in tarile Iordania,...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!