Aplicaţia „Uite, barza!” confirmă: Tulcea are cele mai multe cuiburi – 327!, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Aplicaţia „Uite, barza!” confirmă: Tulcea are cele mai multe cuiburi – 327!

Luni, 13 August 2018

0.0 5 0

 

Aplicaţia „Uite, barza!” confirmă: Tulcea are cele mai multe cuiburi – 327!

În ultimii doi ani, 9.352 de romani au descarcat aplicatia „Uite, barza!" si au contribuit la numararea populatiei de berze albe din Romania. Din 2017, de cand se desfasoara proiectul de numarare a berzelor albe, implementat de Societatea Ornitologica Romana au fost numarate 10.238 de pasari in 2018 si respectiv 8.241 anul trecut.

Numaratoarea din 2018 a avut loc in perioada 25 iunie-31 iulie si a contabilizat 3.000 de cuiburi de barza alba in toata tara, dintre care 1.676 sunt cuiburi noi, care nu mai existau in nicio baza de date. Cele mai surprinzatoare semnalari au fost cele doua cuiburi de barza care se regasesc in Bucuresti, primele de acest gen de pana acum.

„Este un alt semnal clar ca proiectele de citizen science sunt binevenite, aflam noi locuri de cuiburi, aflam unde sunt incidente cu berze, iar numarul observatorilor si al cuiburilor creste de la un an la altul. Nici nu mai este de mirare, pentru ca barza alba este cea mai cunoscuta specie de pasare salbatica de la noi. Suntem si noi uimiti de statisticile pe care le avem, de cuiburile nou- semnalate", a declarat Ovidiu Bufnila, responsabilul de comunicare al...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!