Alum intenţionează să scoată bani şi din şlam, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Alum intenţionează să scoată bani şi din şlam

Luni, 16 Octombrie 2017

0.0 5 0

 

Alum intenţionează să scoată bani şi din şlam

Şlamul rosu din halda de langa Mineri ar putea fi valorificat in industria metalurgica, in constructii sau ca adjuvant pentru ameliorarea solurilor acide. Alum analizeaza solutii pentru valorificarea acestuia, intr-un consortiu organizat de European Aluminium, in cadrul caruia a aplicat pentru finantarea unui studiu de cercetare in programul Horizon 2020- se arata intr-un comunicat al producatorului de alumina. Studiul se va derula pe o perioada de 5 ani si are ca obiect dezvoltarea de tehnologii de utilizare a slamului rosu in alte industrii, cu rezultate pozitive asupra protectiei mediului.

Alum Tulcea a investit constant in ultimii ani in cresterea profitabilitatii prin dezvoltarea unor tehnologii pentru obtinerea de noi produse precum alumina calcinata cu continut scazut de sodiu sau cu suprafata specifica mica. De asemenea, a instalat noi sisteme de recuperare a caldurii de proces din fluxul tehnologic si convertizoare de frecventa cu eficienta energetica ridicata.

Alum Tulcea a derulat un program complex de investitii pentru protectia mediului, care a vizat depozitarea in conditii de...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!