Adoptă un tulcean: Paul Tocanie (II), Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Adoptă un tulcean: Paul Tocanie (II)

Luni, 25 Septembrie 2017

0.0 5 0

 

Adoptă un tulcean: Paul Tocanie (II)

(continuare din numarul trecut)

Copilarit in comuna brasoveana Cristian, asezare mandra si ridicata de germani, inconjurata de stejari seculari si udata de paraul Ghimbasel, Paul Tocanie a dat de multi ani muntii pe Delta.

Absolvent de Istorie la Universitatea constanteana „Ovidius", apoi muzeograf la I.C.E.M., cercetator stiintific tot acolo, de la 1 iunie 2012 este seful serviciului Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord - Dobrogean (Muzeul de Arta, Casa Avramide).

*

Magda si Paul se casatoresc in 1999, cu nunta frumoasa, in Cristian, apoi revin la Tulcea. Vine o perioada dificila, dar fericita, caci Romania trecea printr-o perioada dificila, mai ales in cultura si educatie. Dupa un an la „Ion Mincu", preda cu norma aproape intreaga la Liceul de Arte. Era greu, cand istoria nu este atat de importanta in trunchiul didactic si ai o ora pe saptamana, si cand, din ora in ora, sari de la a V-a la a XII-a, apoi de la IX-a la VI-a. Copiii il placeau: nu era foarte sever, ii invata sa participe la viata sociala a comunitatii.

Etnograf...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!