Actorul Nelu Serghei: Meseria noastră e să ne dăruim, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Actorul Nelu Serghei: Meseria noastră e să ne dăruim

Vineri, 13 Aprilie 2018

0.0 5 0

 

Actorul Nelu Serghei: Meseria noastră e să ne dăruim

Fara Nelu Serghei, o Istorie a teatrului tulcean ar fi nu doar incompleta, ci si substantial denaturata. Un om care maine, poimaine implineste jumatate de veac pe scena si care, in tot acest timp, a consolidat institutia teatrala tulceana (generic vorbind), nu poate fi omis decat prin nedreptate.

E Nelu, nu e Ion. Nelu Serghei. Nascut intr-o zi cu rezonante monarhice, pe 10 mai 1955. Casa ii e pe strada Trandafirilor, la doi pasi (o coincidenta) de Teatrul „Jean Bart". Cetatean roman, parinti ucraineni. Din patru copii, trei baieti si o fata, este cel mai mic. A urmat Şcoala nr. 5, pe Toamnei, acolo unde acum e Seminarul Teologic. În 70 intra la liceu, Liceul nr. 2, intai pe Babadag, mutat apoi acolo unde acum e Şcoala nr. 10. „Copacii aia sunt saditi de mine", zice. A cochetat cu matematica, romana, istoria, geografia.

„Eu, de fapt, voiam sa ma fac violonist. În clasa I au venit la noi profesori de la Şcoala de Arta sa selecteze copii pentru Şcoala de Muzica, tocmai infiintata. Eu, primul: Vreau la vioara! Mi s-a raspuns ca trebuie sa cumpar una, ca scoala nu avea. M-am dus la parinti si le-am cerut vioara, dar nu au fost...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!