Acțiuni de îmbunătățire a condițiilor de cuibărit pentru pelicanul creț, Stiri Mediu

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Mediu

 

 

Acțiuni de îmbunătățire a condițiilor de cuibărit pentru pelicanul creț

Luni, 12 Februarie 2018

0.0 5 0

 

Acțiuni de îmbunătățire a condițiilor de cuibărit pentru pelicanul creț

Pelicanul cret (Pelecanus crispus) este una dintre cele mai mari si mai frumoase pasari din Romania. Este clasificat ca fiind vulnerabil, conform criteriilor IUCN, in toate zonele ce corespund distributiei sale geografice. Însa, Delta Dunarii este unul dintre putinele locuri din lume in care aceasta specie a gasit locuri favorabile de cuibarit si reproducere.

Insula Ceaplace de pe lacul Sinoe, a devenit o zona strict protejata din perimetrul Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) tocmai datorita faptului ca, an de an, aici gasesc loc prielnic de cuibarit si crestere a puilor un numar semnificativ de perechi de pelican cret. Însa tot an de an, pentru a contracara efectul valurilor si al fluctuatiilor nivelului apei, este necesara consolidarea suprafetei insulei.

În toamna anului 2017, personalul din teren al ARBDD (inspectorii ecologi care administreaza si monitorizeaza aceasta zona) a cosit o banda de protectie impotriva incendiilor in jurul cabanei Cocoru. În data de 6 februarie 2018, stuful rezultat a fost  transportat pe apa in colonia de pelican cret de pe Insula Ceaplace si...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!