Actele pentru piaţă vor fi valabile 5 ani, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Actele pentru piaţă vor fi valabile 5 ani

Joi, 15 Iunie 2017

0.0 5 0

 

Actele pentru piaţă vor fi valabile 5 ani

Modificari la Legea 145/2014, mai cunoscuta ca legea pietelor. Deputatii au adoptat o initiativa legislativa conform careia valabilitatea atestatului de produ­cator si a certificatului de comercializare a produselor agricole va fi de 5 ani de la data emiterii, in loc de 1 an, cum este in prezent.

Conform modificarii adoptate, atat atestatul de producator cat si carnetul de comercializare vor contine cate 5 file, cate una pentru fiecare an de valabilitate si vor contine informatii referitoare la identi­ficarea producatorului, suprafete cultivate, soiuri de legume, pomi fructiferi etc., specii de animale.

Noile masuri vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018, iar atestatele de producator eliberate pana la sfarsitul anului 2017 isi vor pastra valabilitatea pana la expirare.

Cum se stie, aceste documente sunt solicitate de la primarie, institutia fiind obligata sa elibereze actele solicitate de agricultor in termen de 5 zile de la inregistrarea cererii, dupa ce in prealabil, verifica daca producatorul detine sau nu teren pe care cultiva legume sau cereale sau daca detine animale. În functie de rezultatul verificarilor,...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!