Abia au intrat combinele la seceriş şi preţul grâului a început să scadă, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Abia au intrat combinele la seceriş şi preţul grâului a început să scadă

Joi, 13 Iulie 2017

0.0 5 0

 

Abia au intrat combinele la seceriş şi preţul grâului a început să scadă

Pretul il regleaza piata, dar in interiorul ei tot traderii de cereale il stabilesc. În judet se anunta o productie buna la grau, iar piata a reactionat imediat: pretul a si scazut de la 0,65 lei/kg la 0,62 lei/kg, cu tendinta de scadere si mai mult. Pentru a nu sta in totalitate la mana comerciantilor, oficialii de la Ministerul Agriculturii au elaborat un Ordin care, cel putin teoretic, i-ar ajuta un pic pe fermieri.

Astfel, in Monitorul Oficial al Romaniei a fost publicat in 10 iulie a.c. Ordinul ministrului privind aprobarea Manualului de gradare pentru semintele de consum. În esenta, acest Ordin prevede ca la stabilirea pretului sa se tina cont si de calitatea produsului, de continutul in proteina, pe langa caracterisicile organoleptice si sanitare obisnuite, respectiv, masa hectolitrica, impuritati, sparturi, umiditate etc. S-au stabilit astfel trei factori de gradare, astfel ca privind continutul minim in proteina la grau, la grad 1 sa fie de 12%, la grad 2 sa fie de 11%.

Aplicarea sistemului de gradare este o garantie a faptului ca producatorii agricoli vor primi un pret corect pentru produsul lor in functie de calitatea acestuia. În acelasi...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!