14 Noiembrie Dobrogea, pământ românesc, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

14 Noiembrie Dobrogea, pământ românesc

Marti, 14 Noiembrie 2017

0.0 5 0

 

14 Noiembrie Dobrogea, pământ românesc

Programul de astazi al manifestarilor dedicate Zilei Dobrogei

Se implinesc, astazi, 139 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mama, de la momentul in care s-a dat citire Proclamatiei catre Dobrogeni si Înaltului Ordin de zi catre armata: „Locuitori de orice nationalitate si religiune! Dobrogea, vechea posesiune a lui Mircea cel Batran si a lui Ştefan cel Mare, de astazi face parte din Romania", asa spunea, in 1878, Carol I, citind Proclamatiunea catre dobrogeni.

Ziua de 14 Noiembrie are o semnificatie deosebit de importanta in special pentru dobrogeni: a reprezentat momentul la care, administrativ, judetele din acest colt al Romaniei au revenit la Romania.

În acest sens, astazi, dupa ceremonialul militar si religios organizat incepand cu ora 10.00, la Monumentul Independentei, la Muzeul de Istorie si Arheologie va avea loc un alt eveniment dedicat zilei de 14 Noiembrie. Este vorba despre vernisajul unei expozitii ce ramane deschisa pentru publicul interesat pana in luna mai a anului viitor: „De la independenta la Marea Unire - MARILE BĂTĂLII", pusa la punct de Organizatia...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!