Ministerul Mediului sarbatoreste Ziua Internationala a Dunarii , Evenimente in Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Evenimente

 

 

Ziua Internationala a Dunarii 2009

Tulcea TL 4.0 5 15 Ziua Internationala a Dunarii 2009

 

 

Salveaza in Foursquare
Ziua Internationala a Dunarii 2009

Localitatile riverane organizeaza evenimente pe 29 iunie, de Ziua Internationala a Dunarii, sub tematica "Ape transfrontaliere – Responsabilitati comune"

Ministerul Mediului organizeaza la Tulcea o serie de actiuni dedicate constientizarii si participarii populatiei la eforturile de conservare a fluviului Dunarea. Derulate anul acesta sub motto-ul "Ape transfrontaliere – Responsabilitati comune" ("Shared Waters – Joint Responsibilities"), evenimentele au loc în toate cele 19 state europene care constituie bazinul hidrografic al Dunarii, pentru a marca dorinta comuna a acestora de a-si uni fortele în sprijinul protejarii acestui fluviu unic în Europa. Este al saselea an consecutiv în care fluviul Dunarea este sarbatorit la nivel european.

Actiunile prilejuite de Ziua Internationala a Dunarii se desfasoara, în România, sub patronajul Ministerului Mediului, sub auspiciile Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR), cu sediul la Viena si în parteneriat cu Administratia Nationala "Apele Române" – Directia Apelor Dobrogea-Litoral, Institutul National de Cercetare "Delta Dunarii", Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Roddia. Sponsorul acestor actiuni este Sistemul Coca-Cola România.

Ministerul Mediului îsi propune, prin seria de evenimente dedicate Zilei Internationale a Dunarii, sa atraga atentia asupra importantei cooperarii între statele riverane, autoritati, organisme responsabile si cetateni ai tarilor riverane pentru protejarea si utilizarea responsabila a resurselor de apa din bazinul Dunarii.

"Fluviul Dunarea nu uneste doar popoare, destine si culturi diferite, ci si energii si capacitati care trebuie puse laolala în efortul de conservare si utilizare eficienta a resurselor pe care le ofera bazinul Dunarii, pentru îmbunatatirea calitatii vietii a celor care taaiesc si se alimenteaza în fiecare zi din apele Dunarii", a declarat dl. Nicolae Nemirschi, Ministrul Mediului.

O componenta importanta a evenimentelor Zilei Dunarii o constituie lansarea campaniei "Stop Braconaj!", un proiect de informare asupra importantei protejarii speciilor de pesti din Delta Dunarii, derulat de Ministerul Mediului.

"Problema pescuitului periculos în Delta Dunarii a atins cote alarmante si, prin escaladarea ei, echilibrul si asa fragil din ecosistemul Deltei risca sa se destrame. Consumatorul local, turistul, unitatile de turism si autoritatile locale trebuie sa înteleaga ca suntem toti responsabili în rezolvarea acestei probleme, daca vrem sa ne bucuram în continuare de varietatea de specii din Delta", a declarat dl. Grigore Baboianu, Guvernatorul Deltei Dunarii. Ministerul Mediului vizeaza implicarea si responsabilizarea unui segment larg al opiniei publice, prin desfasurarea actiunilor dedicate Zilei Dunarii în 7 localitati diferite din tara.

Pe 28 iunie, la Tulcea, Ministrul Mediului, dl. Nicolae Nemirschi, alaturi de dl. Grigore Baboianu, Guvernatorul Deltei Dunarii, dl. Romulus Stiuca, directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii ?i dl. Liviu Mihaiu, pre?edintele Asocia?iei Salva?i Delta vor avea o întalnire cu reprezentantii presei, pe tema problemelor curente ale Deltei Dunarii - efectele activitatilor antropice asupra fluviului si impactul acestora atât asupra ecosistemului deltaic, cât si asupra zonelor si populatiei riverane Deltei Dunarii.

Pe 29 iunie, la Tulcea, Ministrul Nicolae Nemirschi va avea o întalnire si cu reprezentantii autoritatilor locale si ai institutiilor din subordinea Ministerului Mediului, care au atributii în gestionarea Deltei Dunarii, pe teme vizând problemele aferente Dunarii si localitatilor de pe cursul fluviului: accesarea fondurilor si proiecte europene, prevenirea si protectia împotriva poluarii pe Dunare, îmbunatatirea cadrului legal de combatere a braconajului pe Dunare si încurajarea ecoturismului în Delta. De asemenea, va avea loc o conferinta de presa cu ocazia Zilei Internationale a Dunarii, în incinta Acvariului din Tulcea, strada Strada 14 Noiembrie nr.2, vizavi de Muzeul de Arta Populara.

Tot luni, pe 29 iunie, Ministerul Mediului va derula un exercitiu de depoluare pe Dunare, în zona portuara Tulcea (în fata Hotelului Delta), în colaborare cu ANAR- D.A.D.L, S.G.A Tulcea, Garda de Mediu Tulcea, I.N.C.D.D, A.R.B.D.D, A.J.P.M Tulcea, I.S.U, Capitania Zonala Tulcea, Politia Comunitara, Jandarmeria, ANIF Tulcea, Aquaserv S.A si firma specializata în depoluare S.C Branic S.A.

Simultan, pe 29 iunie, Directiile Apelor Olt, Jiu, Ialomita – Buzau, Arges Vedea, Prut, Banat si Crisuri desfasoara o serie de actiuni educative si de informare la nivel local, prin implicarea publicului local în exercitii de simulare de inundatii, concursuri de pescuit, simpozioane si conferinte pe tema protejarii resurselor de apa ale fluviului Dunarea.

Directia Comunicare si Organizare a Ministerului Mediului

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
4.0
(15 voturi)
Unde?

Ziua Internationala a Dunarii 2009
Cand?

Luni, 29 Iunie 2009 La 03:06

Ziua Internationala a Dunarii 2009
Calendar evenimente
« Ianuarie 2019 »
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

 

Anunta un eveniment!
» afla ce trebuie sa faci

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!