Tango Argentinian la Casa Avramide, Evenimente in Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Evenimente

 

 

Tango Argentinian la Casa Avramide

Casa Avramide Casa Avramide Tulcea TL 4.8 5 2 Tango Argentinian la Casa Avramide

 

 

Salveaza in Foursquare
Tango Argentinian la Casa Avramide

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea și ART CAFE – LA SCENA vă invita la Tango Argentinian la Casa Avramide

Pentru două zile, Sâmbătă, 13 Aprilie 2013, și Duminică, 14 Aprilie 2013, sunteți invitați la Casa Avramide din str. Progresului nr. 32, să fiți elevii Școlii de Dans Tango Brujo, după următorul program:

 • 13 aprilie
  • Ora 18.30 – Introducere în lumea Tangoului argentinian
  • Ora 19.00 – Lecție de tangou (1)
  • Ora 20.00 – Milonga
  • Ora 22.00 – Demonstrație de tangou
 • 14 aprilie
  • Ora 11.00 – Lecție de tangou (2)
  • Ora 12.00 – Practica


Tangoul s-a născut în Argentina, Buenos Aires, la sfârșitul secolului XIX, în suburbiile sărace ale orașului care adăposteau un număr foarte mare de emigranți de pe toate continentele. Muzica de tangou era foarte simplă, de acompaniament pentru versurile care exprimau bucuriile, iubirile și tristețile locuitorilor din Buenos Aires. Dansul era simplu și monoton, se dansa pe străzi, spelunci și bordeluri. Pentru că numărul bărbaților era net superior, cuplurile de dansatori erau formate mai mult din bărbați. Europenii au descoperit tangoul în bordelurile și spectacolele de cabaret din Buenos Aires, iar la începutul secolului XX l-au adus la Paris în saloanele de dans. De aici s-a întors în Argentina cu o aură de eveniment monden. Tangoul rămâne și în Europa ca dans de societate și va fi introdus mai târziu ca stil de dans în dansul sportiv.

Perioada 20’-50’ este cunoscută ca epoca de aur a tangoului. Muzica, dansul și literatura de tangou au atins atunci maturitatea artistică. Emulația Buenos Airesului a cuprins un număr neînchipuit de mare de virtuozi muzicieni, dansatori, poeți și artiști plastici.

Dictatura militară din Argentina din perioada 1963-1983, cu mici întreruperi, înăbușă manifestările publice de tangou. Tangoul se retrage din nou în cartierele mărginașe ale Buenos Airesului, în petreceri private si mici localuri.

Din anii 80’ tangoul revine în opinia publica internațională prin spectacole de tangou argentinian. Apare un nou stil, tango fantasia, stilul de scenă, de spectacol, tangoul de privit.

Astăzi, comunitatea de tangueros (dansatorii de tangou) este foarte diversificată si specializată. Practic s-au păstrat toate stilurile de dans create într-o perioadă de aproape 150 de ani.

Inima tangoului a fost și a rămas Buenos Aires, iar majoritatea maeștrilor dansatori de tangou sunt argentinieni.

Tangoul este o experiență personală care se trăiește în cuplu pe ringul de dans. Adevărata istorie a tangoului se scrie în fiecare clipă in inima fiecărui dansator de tango.

înființată în primăvara anului 2007, Școala Tango Brujo din București este o ușă deschisă pentru cei ce doresc să pătrundă în lumea tangoului autentic argentinian. În afara pașilor de dans, cei ce ii urmează cursurile pot găsi aici, într-o atmosferă plăcută și destinsă, o frântura din istoria și tradiția străzilor din Buenos Aires.

Mini-cursul de tangou din acest week-end conține 2 evenimente specifice: milonga și practica. Milonga este termenul folosit pentru un eveniment social unde se dansează tangou. De obicei, 3 până la 5 piese muzicale sunt cântate una după alta, după care urmează o pauză numită cortina, în care dansatorii își schimbă partenerii. Există un număr de reguli nescrise în baza cărora dansatorii ar trebui să-și aleagă partenerii. Practica este un termen folosit pentru un eveniment informal unde se dansează tangou. Prin urmare, este similar cu Milonga. Totuși, în timp ce Milonga este mai degrabă un eveniment formal unde dansatorii socializează, la Practica, dansatorii se concentrează pe exersarea dansului. Muzica este similară cu cea de la Milonga, numai că pauzele (cortinas) nu sunt neapărat o necesitate.

Lăsați-vă inima să vorbească în ritm de tangou  Sâmbătă și Duminică la Casa Avramide!

Înscrierile se fac până joi, 11 aprilie 2013, ora 13.00 la Casa Avramide, tel: 0240 513231 sau email: arta@icemtl.ro

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
4.8
(2 voturi)
Unde?

Casa Avramide

Tango Argentinian la Casa Avramide
Cand?

de Sâmbãtã, 13 Aprilie 2013 La 18:30
pana Duminicã, 14 Aprilie 2013 La 14:00

Tango Argentinian la Casa Avramide
Pozitionare pe harta
Vedere din strada

Tango Argentinian la Casa Avramide

Vedere din strada
Coordonate GPS

Latitudine: 45.17712424177471
Longitudine: 28.80149334669113

Coordonate GPS
Calendar evenimente
« Ianuarie 2019 »
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

 

Anunta un eveniment!
» afla ce trebuie sa faci

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!