Pelicam - Festival de film despre mediu si oameni, editia a V-a, 16 - 19 Iunie 2016, Evenimente in Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Evenimente

 

 

Pelicam - Festival de film despre mediu si oameni, editia a V-a

Piata Mircea cel Batran Piata Mircea cel Batran Tulcea TL 0.0 5 0 Pelicam - Festival de film despre mediu si oameni, editia a V-a

 

 

Salveaza in Foursquare
Pelicam - Festival de film despre mediu si oameni, editia a V-a vezi galeria de imagini

Pelicam, Festivalul Internaţional de Film despre mediu și oameni editia a V-a, este organizat de Asociaţia Les Herbes Folles. Înfiinţat în 2012, Pelicam este un eveniment unic în România prin tematica abordată în cele 4 zile de festival - 16 - 19 Iunie 2016, și anume mediul înconjurător.

Festivalul Pelicam este membru Green Film Network din 2013. Această rețea cuprinde 22 de festivaluri de film din întreaga lume focusate pe tema mediului înconjurător și este o platformă care permite tuturor festivalurilor să își coordoneze activitatea, să ajute la promovarea și distribuția filmelor și să încurajeze ințiativele și proiectele ce au ca scop principal informarea publicului larg despre problematica mediului înconjurător.

Festivalul Pelicam este singurul festival internațional de film din România dedicat mediului înconjurător. Am ales orașul Tulcea pentru organizarea acestui eveniment unic în pesisajul cultural românesc datorită proximității Deltei Dunării, rolul unui festival de film despre mediu fiind de a informa și de a propune piste de abordare pentru soluții de dezvoltare durabilă. Festivalul Pelicam își propune să atragă un public numeros interesat de film și de mediul înconjurător, public care se regăsește atât în Tulcea și în zona Deltei Dunării, cât și la nivel național și internațional.

Intrarea este gratuită la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul festivalului Pelicam.

În cadrul festivalului au loc proiecții de film, concerte în aer liber, workshopuri, expoziții foto și conferințe/discuții pe tema mediului. Majoritatea filmelor sunt prezentate în cadrul celor patru secțiuni competiționale, filmele din cadrul competițiilor fiind proiectate în premieră națională la Pelicam.

Program special pentru copii

Cei mici sunt din nou răsfățații noștri la cea de-a cincea ediție de Pelicam. Primele două zile de festival, 16 și 17 iunie, le sunt dedicate. Joi, 16 iunie, începem festivalul cu proiecții pentru copii, dar și cu o surpriză pentru ei care vine tocmai din Belgia. Le Jouet Musical / Cutiuța Muzicală este o fanfară inedită formată din cinci tineri muzicieni care folosesc instrumente de jucărie precum trompete de jucărie, mini-pian, mini-chitări, sunete de bicicletă, de văcuțe, rațe și alte animale pentru a reinterpreta melodii de jazz, folk sau chiar rock.

Cu ajutorul prietenilor noștri de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București, vineri dimineața îi plimbăm pe copii de peste șapte ani virtual. După un tur al cerului vizibil de pe Terra, mergem pe Lună. Elevii prezenți vor face o călătorie contra cronometru printre planete și sateliții lor, după care vor ajunge la marginea sistemului solar. Prezentarea are loc vineri, 17 iunie, la teatrul Jean Bart din Tulcea.

Mai multe detalii pe site-ul oficial al evenimentului pelicam.ro

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)
Unde?

Piata Mircea cel Batran

Pelicam - Festival de film despre mediu si oameni, editia a V-a
Cand?

de Joi, 16 Iunie 2016 La 09:00
pana Duminicã, 19 Iunie 2016 La 22:00

Pelicam - Festival de film despre mediu si oameni, editia a V-a
Pozitionare pe harta
Coordonate GPS

Latitudine: 45.17747051134522
Longitudine: 28.804496750235558

Coordonate GPS
Calendar evenimente
« Octombrie 2018 »
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

 

Anunta un eveniment!
» afla ce trebuie sa faci

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!