Marșul pentru Viaţă, Evenimente in Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Evenimente

 

 

Marșul pentru Viaţă

Biserica Buna Vestire Biserica Buna Vestire Tulcea TL 1.5 5 1 Marșul pentru Viaţă

 

 

Salveaza in Foursquare
Marșul pentru Viaţă

Grupul de iniţiativă locală „Pro-Vita Tulcea” organizează, cu sprijinul A.S.C.O.R.- Tulcea şi A.F.R. (Alianţa Familiilor din România) în ziua de sâmbătă, 23 Martie 2013, între orele 12.00-14.30, Marșul pentru Viaţă – manifestare care îşi propune să afirme dreptul la viaţă al tuturor oamenilor începând de la momentul concepției. Totodată, marşul susţine valorile familiei tradiţionale, care este fundamentul unei societăţi solide şi sănătoase.

Marşul pentru Viaţă” se desfăşoară anual, concomitent în mai multe oraşe ale tării, în preajma datei de 25 martie – sărbătoarea „Buna Vestire”, care este, în sens larg, o sărbătoare a bucuriei de a da viaţă.

Organizat pentru prima oară anul acesta la Tulcea, Marșul pentru Viaţă este avizat de Primăria Municipiului Tulcea şi se bucură de binecuvântarea şi sprijinul Înalt Preasfinţitului Părinte, VISARION, Episcopul Tulcii.

Manifestarea va începe la ora 12.00 la Biserica Buna Vestire (Grecească), intrarea dinspre sediul Episcopiei, de unde se va pleca cu bannere şi mesaje specifice, pe traseul Teatrul Jean Bart – Biserica Sf. Gheorghe (cu Ceas) – strada Păcii – sens giratoriu - Hotel Delta – strada Isaccei – strada Unirii – Piaţa Civică. Adunarea se va încheia cu luări de cuvânt din partea reprezentanţilor ProVita (profesori, preoţi, medici).

Scopul Marşului pentru Viaţă are valenţe sociale și morale majore. Problema declinului natalităţii în Romania poate fi abordată din două perspective:

Viziunea ProVita se bazează pe valoarea acordată vieţii umane de la concepţie până la moartea naturală, ca expresie a originii divine a acesteia şi nu motivată de interese economice. Această abordare nu trebuie confundată cu politica pro-natalistă a lui Nicolae Ceauşescu , pentru că cele două nu au nicio legatură. Este, însă, evident că respectul pentru viaţa copilului nenăscut nu poate fi decât benefic, atenuând criza demografică şi socială.

A doua abordare este una pragmatică, bazată pe înţelegerea faptului că viaţa umană trebuie protejată deoarece acesta este singurul mijloc de stopare a declinului demografic.

Indiferent din care perspectivă ar fi analizată problema natalităţii, se constată următoarele: Prima lege adoptată după Revoluţie a fost legea liberalizării avortului, care a ajuns să fie considerat un act banal, benign şi foarte accesibil Odată cu legalizarea avortului, poporul român s-a considerat „eliberat” de porunca a VI-a din Decalog: “Să nu ucizi!”. Din anul 1990 se fac în România în jur de 2800 avorturi/ zi. Juristul italian Rafael Ballestrini spunea: “Cea din urma dovadă că un popor a ajuns la cel mai jos nivel de decădere morală, va fi că avortul se va considera ceva tolerat social şi obişnuit”. Nu putem visa la o regenerare morală a neamului nostru dacă nu vom înceta acest masacru.

Criza demografică are o singură soluţie: consolidarea familiei, revenirea la valorile tradiţionale, deoarece familiile sunt singura sursă de capital uman, moral şi social. In caz contrar, conform estimărilor experţilor în demografie, în următoarele trei decenii, rata natalităţii va coborî sub nivelul de înlocuire.

Sunt chemaţi să participe la acest eveniment toţi concetăţenii noștri care înţeleg necesitatea unei schimbări morale înainte ca urmările iernii demografice să devină ireversibile, deoarece criza economică, cea politică și cea demografică sunt doar consecințele profundei crize morale care a marcat societatea românească.

Numai printr-un prezent curajos și moral putem fundamenta un viitor frumos pentru noi și pentru copiii noștri.

Detalii: marsulpentruviata.blogspot.ro

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
1.5
(1 voturi)
Unde?

Biserica Buna Vestire

Marșul pentru Viaţă
Cand?

de Sâmbãtã, 23 Martie 2013 La 12:00
pana Sâmbãtã, 23 Martie 2013 La 14:30

Marșul pentru Viaţă
Pozitionare pe harta
Vedere din strada

Marșul pentru Viaţă

Vedere din strada
Coordonate GPS

Latitudine: 45.176765937454164
Longitudine: 28.800739645957947

Coordonate GPS
Calendar evenimente
« Ianuarie 2019 »
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

 

Anunta un eveniment!
» afla ce trebuie sa faci

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!