Festivalul International de Film PELICAM editia a III-a , Evenimente in Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Evenimente

 

 

Festivalul International de Film PELICAM editia a III-a

Piata Mircea cel Batran Piata Mircea cel Batran Tulcea TL 0.0 5 0 Festivalul International de Film PELICAM editia a III-a

 

 

Salveaza in Foursquare
Festivalul International de Film PELICAM editia a III-a

A treia ediție a Festivalului Pelicam are loc la Tulcea între 13 și 15 iunie și aduce filme în premieră națională cu semnătura unor regizori internaționali premiați care ne spun povești despre legături strânse între viața oamenilor și pământurile lor, din pădurea amazoniană până în Laponia.

Regizorul Cristi Puiu, câștigător al premiilor precum Un Certain Regard la Cannes sau Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, este unul dintre jurații competiției de lung metraje din cadrul Festivalului Internațional de Film despre Mediu și Oameni Pelicam. Alături de el, Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, președinte al Asociației de protecție a mediului Mila 23, va juriza documentarele de lung metraj.

Braddock, America (2013) este povestea unui oraș american care a fost cândva unul dintre cele mai importante centre de producție a oțelului. În anii ‘70 și ’80 industria s-a prăbușit, 90% din populație a plecat, lăsând în urmă cartiere întregi cu case abandonate. Regizorii Jean-Loic Portron și Gabriella Kessler surprind în film viața unor oameni care întrevăd cu greu un viitor printre ruinele industriei de oțel. Braddock, America a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes și va fi proiectat la Tulcea, în cadrul competiției de lung metraje, în prezența regizoarei Gabriella Kessler.

În aceeași categorie puteți vedea Costa da Morte (2013), un film documentar poetic despre “Coasta Morții”, o parte a coastei de nord-vest a Spaniei, legendară pentru nenumăratele nave ruinate și furtuni. În timpul epocii romane coasta din Galicia era considerată sfârșitul lumii. Regizorul Lois Patiño spune povestea uimitoare a oamenilor care au domesticit locurile încărcate de legende. El a fost premiat la Festivalul de Film de la Locarno pentru Best Emerging Director.

 “Dorința de a observa natura, peisajele, alți oameni, alte obiceiuri, alte țări și de a ne raporta la mediul în care trăim nu a fost niciodată atât de pronunțată în România. Acest lucru este posibil la Pelicam care oferă experiențe în urma cărora putem înțelege mai bine lumea în care trăim și idei de implicare reală. Lecții bune pentru toată lumea. Vă așteptăm în orașul de la malul Dunării la mijlocul lui iunie pentru filme, workshop-uri, concerte și petreceri”, spune Benjamin Ribout, directorul festivalului.

Pelicam pornește de la București cu un eveniment la J’ai Bistrot, pe 29 mai, când sunteți invitați la vizionarea filmului câștigător de anul trecut, North of the Sun (2012), realizat de norvegienii Inge Wegge (25 de ani) și Jørn Ranum (22), doi surferi care iau o pauză de la viața de oraș și de la prieteni pentru a se da cu placa pe valurile înghețate ale unei plaje izolate din Norvegia, aflată la nord de răsăritul soarelui.

Unul dintre invitații Festivalului Internațional de Film Pelicam este regizorul american Reuben Aaronson, al cărui film, Amazon Gold, va fi proiectat la Tulcea, în afara competiției. Regizorul are în palmares participarea, ca operator, la realizarea filmului The Thin Red Line al lui Terrence Malick. Amazon Gold este filmul câștigător al premiului Green Film Network 2013, rețeaua internațională a festivalurilor de film de mediu, din care face parte și Pelicam. Documentarul spune povestea distrugerilor apocaliptice din pădurile tropicale ca urmare a mineritului ilegal după aur.

Regizorul și producătorul Thomas Ciulei va conduce, în zilele de 14 și 15 iunie un atelier de creație dedicat autorilor de film documentar. Atelierul de Creație Filme Documentare, se adresează celor care au realizat deja un film documentar sau un proiect de fotografie documentară și lucrează la un nou proiect.

Olandezii de la Green Film Making Project  vor fi prezenți la Pelicam, pe 14 și 15 iunie, când vor susține un atelier inedit despre cum se poate face un film cât mai “verde”, cu un impact cât mai scăzut asupra mediului. Pelicam își propune, așadar, să promoveze practici responsabile în rândul profesioniștilor din industria de film. Workhsop-ul va fi coordonat de Dorien Grötzinger, Event Producer pentru The Green Film Making Project, și de Brechtje Smidt, CEO/Director la Deepeei Film Productions din Olanda

Asociația Vira va susține, de asemenea, un atelier în cadrul Pelicam, Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, de această dată dedicat tinerilor tulceni care vor să se familiarizeze cu tehnicile de realizare a filmelor documentare. Liceenii vor avea parte de sesiuni practice și vor realiza un scurt film documentar la finalul atelierului care durează între 9 și 14 iunie.

De asemenea, spectatorii Pelicam vor putea viziona o retrospectivă a filmelor lui Luc Jacquet si in premiera nationala filmul Il était une forêt / Once Upon a Forest dar si despre Au Bord du Monde care va fi, de asemenea, proiectat la Tulcea, în prezența regizorului Claus Drexel

Festivalul Internațional de Film Pelicam este organizat de Asociația Les Herbes Folles, cu sponsorizarea principală a ApaNova București și cu sprijinul BRD, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Tulcea, Administrației Fondului Cultural Național și Institutului Cultural Român. Parteneri instituționali: Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Ambasada SUA, Ambasada Elveției, Goethe Institut și Institutul Francez din București.

Informatii suplimentare gasiti pe site-ul oficial al Festivalului International de Film PELICAM - pelicam.ro

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)
Unde?

Piata Mircea cel Batran

Festivalul International de Film PELICAM editia a III-a
Cand?

de Vineri, 13 Iunie 2014 La 20:00
pana Duminicã, 15 Iunie 2014 La 23:00

Festivalul International de Film PELICAM editia a III-a
Pozitionare pe harta
Coordonate GPS

Latitudine: 45.177438778239654
Longitudine: 28.80461812019348

Coordonate GPS
Calendar evenimente
« Ianuarie 2019 »
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

 

Anunta un eveniment!
» afla ce trebuie sa faci

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!